EuroCucina 2018 teemoja

Keittiö on kodin sydän, joka sulautuu saumattomasti olohuoneeseen ja on kuitenkin katseiden keskipisteenä.

 

Frame vedin avolaatikko SavoKeittiön perustoimintojen piilottaminen esimerkiksi aamiaiskaappeihin liukuvien ovimekanismien taakse ja toisaalta kauniiden esineiden esillepano avohyllyille tai lasiovien taakse valaistuihin vitriineihin olivat keskeisiä teemoja tämän vuoden EuroCucina-messuilla.

Saarekkeen työtasoon integroitu keittotaso-liesituuletin, kuten BORA, oli entistäkin yleisempi näky; downdraft-liesituulettimia oli joka puolella. Uusi nouseva trendi oli kivitasoon integroitu induktio- tai kaasuliesiratkaisu. Kiveä oli käytetty muutenkin paljon, välillä jopa lattiasta kattoon. Kivitasot olivat useimmiten tummia ja ohuita.

Savo tiomos nightKeittiön rakenteellisissa ratkaisuissa matala sokkeli oli uusi normi. Rungot olivat tummia, mekanismeissa yleisin väri oli tummanharmaa, ja saranat olivat mustia tai tummaksi kromattuja. Kulmakiinnitteisiä saranoita näkyi paljon alumiinikehysovissa. Laatikot olivat lähes aina valaistuja, ja niissä oli erittäin usein puisia lokerikkoja parantamassa järjestystä. Pomppumekanismin yleisyydestä huolimatta vetimiä näkyi enemmän kuin edellisillä messuilla. Myös vedinprofiileja oli käytetty paljon, niin pystyyn kuin vaakaan.

Valaistusta hyödynnettiin keittiöissä monipuolisesti – valolla korostettiin yksityiskohtia ja epäsuoralla valaistuksella luotiin tunnelmaa. Valaistuksella myös parannettiin ergonomiaa, esimerkkinä jo aiemmin mainitut valaistut laatikot.

Monet EuroCucinassa useilla osastoilla nähdyt tuotteet ja ratkaisut, kuten BORA keittotaso-liesituuletinratkaisut, tummanharmaa NOVA PRO Scala -laatikko, BOX lokerikot, CONCEPTA saksimekanismi, TIOMOS Night ja TIOMOS Hidden -saranat sekä FRAME hyllykehikko, ovat jo nyt saatavissa Savolta. Tuomme lisäksi markkinoille pian mielenkiintoisia uutuuksia… Seuraa verkkosivustoamme ja Facebook-sivuamme, niin näet uudet tuotteemme ensimmäisten joukossa.

Katso EuroCucina 2018 tunnelmia, upeita keittiöitä ja hienoja yksityiskohtia videoltamme.

Avainsanat:
,