Savo Design tuo markkinoille merien muovijätteestä valmistetut vetimet

Savo Design tuo ensimmäisenä Suomen markkinoille ekologisen vedinsarjan, jonka valmistukseen on käytetty merien muovijätettä. Malliston takana ovat muotoiluyritys Furnipart sekä materiaali-innovaation kehittänyt Plastix. Uusi OceanIX-niminen tuotekokonaisuus käsittää Furnipartin suosituimmat vedinmallit.

 

Savo Design tuo ensimmäisenä Suomen markkinoille vanhoista kalastusverkoista ja muusta mereen päätyneestä muovijätteestä valmistetut vetimet. Kyseessä on kahden tanskalaisyrityksen, Furnipartin ja Plastixin, kehittämä yhteismallisto. Ajattomat ja laadukkaat vetimet on suunnitellut niin ikään tanskalainen muotoilija Hans Sandgren Jakobsen.

– Tuotteissa yhdistyvät suosittu tanskalainen muotoilu sekä innovatiivinen suhtautuminen uudenlaisiin raaka-aineisiin. Furnipart on jo aiemmin asettanut itselleen korkeat vastuullisuusstandardit, ja esimerkiksi sen nykyisillä sekä tulevilla alumiinista valmistetuilla vetimillä on kaikilla ollut vuodesta 2018 lähtien Cradle to Cradle Certified -tuotesertifikaatti, mikä tarkoittaa, että tuotteissa käytetyt materiaalit voidaan joko turvallisesti palauttaa luontoon tai kierrättää ja uusiokäyttää laadukkaalla tavalla. Nämä ekologiset vetimet ovatkin luonnollinen jatkumo tässä kehityksessä, uudesta vedinmallistosta Savolla vastaava Jarmo Suominen kertoo.

Valmistusprosessin aikana Plastix muuttaa merestä puhdistetun muovin uusiomateriaaliksi. Tuotteet valmistetaan lähituotantona Tanskassa, ja toimitetaan asiakkaille kokonaan biohajoavissa pakkauksissa. Nyt Savon kautta Suomessa myyntiin tuleva OceanIX-kokonaisuus kattaa kaksi Furnipartin suosituinta vedinmallia, Platon ja Squaren, mustaksi värjättynä.

Plato OceanIX
Halkaisija 42,1 mm, korkeus 24,3 mm
Svh 8,80€

Square 10 OceanIX
Pit. 138 mm, reikäväli 128 mm, kork. 32 mm, lev. 100 mm
Svh 9,05€

Tarkemmat tiedot ja materiaalipyynnöt: tuija.halonen@savo.fi tai puh. 045 6789822.