Referenssit

BORA Pure on arjen ilomme

Asiakas: Arkkitehdit Karola Sahi ja Roy Mänttäri
Kohde: Kerrostaloasunto Kotkassa
Savo ratkaisu: BORA Pure, induktiokeittotaso integroidulla liesituulettimella, huoneilmaan palauttava

Arkkitehtipariskunta Karola Sahi ja Roy Mänttäri tutustuivat BORA Pureen aivan sattumalta, kun tuttu keittiöasentaja kysyi sivumennen, olivatko he aiemmin törmänneet laitteeseen, jossa keittotaso ja liesituuletin ovat yhdistettynä.

 

”Keittiöasentajan kysymys tuli kuin tilauksesta”, kertoo Karola. ”Meillä oli juuri käynnissä uuden kotimme suunnittelu Kotkan keskustaan. Keittiö sijaitsee keskeisesti asunnossa siten, että päätyasunnon ikkuna sijoittuu välittömästi keittotason yläpuolelle. Tämä entuudestaan tuntematon laite oli kuin ratkaisu apteekin hyllyltä ongelmaamme. Ikkunan eteen ei ollut halukkuutta sijoittaa perinteistä liesituuletinta.”

BORA Pure valikoitui arkkitehtien kotiin

Tehostaan huolimatta hiljainen ja vähäeleisen tyylikäs laite

 

Arkkitehtipariskunta oli havainnut aiemmissa projekteissaan, että usea saarekkeen yläpuolelle sijoitettu liesituuletin on liian äänekäs. ”Melu leviää tilan keskeltä tehokkaasti kaikkialle”, toteaa Karola. ”Tämän vuoksi halusimme ehdottomasti käydä etukäteen testikuuntelemassa BORA-laitetta, jolloin totesimme, että se on tehostaan huolimatta yllättävän hiljainen.”

 

”Meille oli myös tärkeää, että laite on ulkonäöltään rauhallinen”, Karola jatkaa. ”BORA Puren vähäeleinen ja tyylikäs muotoilu miellytti heti. Laitteesta on osattu jättää kaikki turha pois. Keskelle sijoittuvan tuulettimen ritilän erilaiset värivaihtoehdot ovat kiva lisä tuotteessa, kun ylipäänsä halusimme paljon väriä tulevaan kotiimme. Olikin kiva päästä valitsemaan kaikista herkuista oranssi ’keskirinkula’.”

“Käytössä BORA Pure on osoittautunut loistavaksi laitteeksi”

 

Karola ja Roy ovat olleet erittäin tyytyväisiä valintaansa. ”Käytössä BORA Pure on osoittautunut loistavaksi laitteeksi. Liedellä on usein jokaisen keittoalueen päällä jotain kattilassa porisemassa tai pannulla paistumassa. Käyttöpaneelin säätö on helppoa, vaikka olisi monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Runsaassakin käytössä tuuletin imee höyryt kitaansa tehokkaasti ja aktiivihiilisuodatin toimii hyvin. Ruuanlaitoin jälkeen sileän lasipinnan saa nopeasti pyyhkimällä puhtaaksi. Laitteessa lienee paljon ominaisuuksia, joita emme ole edes osanneet vielä hyödyntää.”

 

”Moni vieras on ensimmäisen kerran nähdessään kummastellut BORA Pure -liettämme. Laitteen toiminnot ovat herättäneet yllättävän paljon uteliaisuutta ja ihmettelyä olemassaolollaan. On ollut kiva todeta, että olemme olleet itsekin yllättyneitä siitä, kuinka keittotaso ja liesituuletin on saatu kompaktisti pakattua näin toimivaksi kokonaisuudeksi. BORA Pure onkin meidän arjen ilomme. Sen soisi yleistyvän entistäkin laajempaan käyttöön.”